Media

Porträtt – Mara Contardo

Mara Contardo kommer från Chile, men har bott i Sverige sedan 1991. Hon visade sin ateljé under Kulturnatten i Oskarshamn. Målningen som syns på bilden är gjord med flera tekniker, bland annat är det guldblad inklistrade. Plötsligt när jag gick närmare målningen så kom delar av den ut från väggen och mötte mig. När jag skulle ta en porträttbild på Mara så valde jag att placera henne framför tavlan med den tredimensionella effekten.

 

En skräckfylld lördag

Konstnären Mara Contardo bor i Blomstermåla. Hon är född och uppvuxen i Chile. Hela helgen ägnade hon och hennes man åt att försöka få kontakt med sina släktingar och vänner i hemlandet efter de kraftiga jordskalven.ArkivFOTO: Åsa Cederbom

 

Manga och skytte på sportlovet

I ett annat rum fanns Mara Contardo, som lät barnen måla i olika tekniker och jobba med keramik. Mycket färg skulle det vara, och starka känslor var ingen nackdel.
- Nu ska vi bli arga på riktigt. Jättearga, sa Mara Contardo och knycklade ihop pappret hon nyss målat.
- Sedan ser vi vad som händer, titta! Vi stryker med handen och voilà! Det blev jättefint.

 

Mara Contardo

Har vernissage i Hamnmagasinet i Mönsterås med färgstarka verk

På lördag kan det vara läge att åka till Mönsterås och göra ett besök i Hamnmagasinet. Konstnären Mara Contardo har vernissage på en utställning där hon visar konst med tanke och färg. A´la Mara Contardo.